galeria przepisów
Śledziowe kąski na surówce z kiszonej kapusty Śledziowe kąski na surówce z kiszonej kapusty
Śledziowe kąski na surówce z kiszonej kapusty
autor: Beata_Sz
skład:
2 pojedyncze płaty śledziowe solone, mleko, 1 jajko, olej, bułka tarta, 20 dkg kiszonej kapusty, natka pietruszki, kawałek czerwonej papryki, sól, pieprz, cukier
sposób przygotowania:
Płaty śledziowe namoczyć w mleku na 3 godziny, po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 3-centymetrowe romby. Kawałki śledzia panierować w jajku i bułce (2x). Usmażyć na złoty kolor.
Kapustę kiszoną pokroić drobno, dodać posiekaną natkę pietruszki i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Ta wspaniała przekąska to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością.