skład:
Składniki:
1 opakowanie Matiasy w oleju
1 duża cebula cukrowa
1,5 szt.jabłka winnego
1 duza łyzka oleju
4 łyżki dobrego keczupu pikantnego
1,5 łyżki gęstej śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 szczypta soli
1 szcypta cukru
sposób przygotowania:
Wykonanie:
Filety osÄ…czyć na sitku,a nastÄ™pnie pokroić w mniejsze kawaÅ‚ki.UÅ‚ożyć na Å›rodku póÅ‚miska.
JabÅ‚ka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach,dodać sól i cukier,wymieszać szybko z musztardÄ…,żeby nie Å›ciemniaÅ‚y,a nastÄ™pnie ze Å›mietanÄ… i obÅ‚ożyć nimi jednÄ… część póÅ‚miska.
CebulÄ™ obrać i pokroić w krążki.Na patelniÄ™ wlać olej,wÅ‚ozyć cebulÄ™ i smażyć do momentu zeszklenia,nie przypiekac!Dodać kechup,wymieszać i smażyć przez 3-4 minuty,a nastÄ™pnie ostudzić.WyÅ‚ozyć cebulÄ™ na drugÄ… część póÅ‚miska i udekorować zieleninÄ….
Smacznego!