galeria przepis├│w
Matjasy w dwóch sa┼éatkach. Matjasy w dwóch sa┼éatkach.
Matjasy w dwóch sa┼éatkach.
autor: ben-ka
skład:
Składniki:
1 opakowanie Matiasy w oleju
1 du┼╝a cebula cukrowa
1,5 szt.jabłka winnego
1 duza łyzka oleju
4 łyżki dobrego keczupu pikantnego
1,5 ┼éy┼╝ki g─Östej ┼Ťmietany
1 łyżeczka musztardy
1 szczypta soli
1 szcypta cukru
spos├│b przygotowania:
Wykonanie:
Filety os─ůczy─ç na sitku,a nast─Öpnie pokroi─ç w mniejsze kawa┼éki.U┼éo┼╝y─ç na ┼Ťrodku pó┼émiska.
Jab┼éka obra─ç,zetrze─ç na tarce jarzynowej o du┼╝ych oczkach,doda─ç sól i cukier,wymiesza─ç szybko z musztard─ů,┼╝eby nie ┼Ťciemnia┼éy,a nast─Öpnie ze ┼Ťmietan─ů i ob┼éo┼╝y─ç nimi jedn─ů cz─Ö┼Ť─ç pó┼émiska.
Cebul─Ö obra─ç i pokroi─ç w kr─ů┼╝ki.Na patelni─Ö wla─ç olej,w┼éozy─ç cebul─Ö i sma┼╝y─ç do momentu zeszklenia,nie przypiekac!Doda─ç kechup,wymiesza─ç i sma┼╝y─ç przez 3-4 minuty,a nast─Öpnie ostudzi─ç.Wy┼éozy─ç cebul─Ö na drug─ů cz─Ö┼Ť─ç pó┼émiska i udekorowa─ç zielenin─ů.
Smacznego!