galeria przepisów
Śledziowe garnuszki z ostrym sosem Śledziowe garnuszki z ostrym sosem
Śledziowe garnuszki z ostrym sosem
autor: joka
skład:
Składniki:
1 op.ciasta francuskiego
3 płaty fileta śledziowego LISNER
1 duża cebula
7 pieczarek (lub innych grzybów)
4 ogórki konserwowe
3 łyżki sosu cygańskiego(lub konc.pomidorowy i musztarda ostra)
1 jajko
sól
pieprz
olej
natka pietruszki
sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wyciąć 6 kół i wyłożyć formę do muffinek, posmarować pokłóconym jajkiem:).Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju, dodać sos i pokrojony filet śledziowy Lisner oraz ogórki w drobną kostkę. Doprawić farsz do smaku i nałożyć do garnuszka z ciasta francuskiego, zapiekać 15 min w 180* do momentu zarumienienia się ciasta.Posypać natką pietruszki