galeria przepisów
Rolmopsy z wiosennym serkiem Rolmopsy z wiosennym serkiem
Rolmopsy z wiosennym serkiem
autor: Mniam
skład:
2 filety śledziowe a'la Matjas Lisner
150g twarogu półtłustego
2-3 łyżki śmietany
5 szt rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
1 cebula dymka
pieprz ziołowy
pieprz kolorowy
sól
sposób przygotowania:
Filety wypłukać w świeżej zimnej wodzie i zalać na około 1 godz.
Twaróg rozetrzeć ze śmietaną. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, posiekany szczypiorek, rzodkiewkę. Przyprawić.
Filety śledziowe osuszyć i zwinąć w ruloniki. Spiąć wykałaczką żeby się nie rozwijały. Nałożyć do środka twarożek. Pozostałym serkiem obłożyć rolmopsy. Można wykorzystać więcej filetów. Smacznego!