galeria przepisów
Śledz z ananasem Śledz z ananasem
Śledz z ananasem
autor: gosia56
skład:




5 szt filet śledziowy solony a'la Matjas Lisner
1 szt por (biała część)
1 szt cebula biała
1 szt cebula czerwona
4 plastry ananas z puszki
2 łyżki majonez
3 łyżki śmietana
przyprawa curry Prymat
do smaku pieprz
3 łyżki kukurydza
sposób przygotowania:

Śledzie z ananasem

Filety śledziowe solone myjemy zalewamy zimną wodą i moczymy .Długość moczenia jest zależna od tego jakie lubimy śledzie.

Cebulę kroimy w półkrążki a por w krążki dajemy na sitko i przelewamy wrzątkiem.
Ananasy kroimy w kostkę.

Wymoczone śledzie odsączamy papierowym ręcznikiem,kroimy w ukośne paseczki,dodajemy cebulę por i ananasy, posypujemy pieprzem.
Majonez mieszamy ze śmietaną i odrobiną curry wlewamy do śledzi,
Całość mieszamy na górę sypiemy kukurydzę i odrobinę pokrojonego pora.
Całość odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!