galeria przepisów
Śledzie w musztardzie Śledzie w musztardzie
Śledzie w musztardzie
autor: gosia56
skład:
7 filetów śledziowych solonych a'la Matjas Lisner
2 białe cebule
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru brązowego
1 łyżka koperku siekanego
pieprz do smaku
sposób przygotowania:
Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie długość zależy od tego jakie lubimy czy jeszcze lekko słone czy bardziej wymoczone.
Śledzie odsączamy ręcznikiem papierowym kroimy w ukośne paseczki.
Cebulę kroimy w półkrążki.
Olej mieszamy z musztardą ,majonezem i cukrem ,wlewamy do śledzi dodajemy pokrojony koperek i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.Całość mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!