Pyszna rybka pod pierzynką
autor: Dżoana
skład:
Śledź a’la Matja Lisner 4 szt
Majonez 2 łyżki na pucharek 12 łyżek
ogórek korniszon 8 sztuk
cebula biała 4 sztuki
buraczki marynowane 200 g
sposób przygotowania:
Cebulę kroimy drobno najlepiej w kosteczkę.
Śledzia płuczemy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę.
Korniszony kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku .
Nakładamy łyżką buraczki ze słoiczka
Na buraczki kładziemy cebule pokrojoną w kosteczkę.
Na cebule kładziemy śledzia pokrojonego w kosteczkę .
Korniszon pokrojony w kosteczkę kładziemy na śledzia.
Przykrywamy pierzynką - majonezem
Dekorujemy ogórkiem korniszonem.
Kładziemy też buraczki .
W środek kładziemy ogórka .