galeria przepisów
Pyszna rybka pod pierzynką Pyszna rybka pod pierzynką
Pyszna rybka pod pierzynką
autor: Dżoana
skład:
Śledź a’la Matja Lisner 4 szt
Majonez 2 łyżki na pucharek 12 łyżek
ogórek korniszon 8 sztuk
cebula biała 4 sztuki
buraczki marynowane 200 g

sposób przygotowania:
Cebulę kroimy drobno najlepiej w kosteczkę.

Śledzia płuczemy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę.


Korniszony kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku .


Nakładamy łyżką buraczki ze słoiczka


Na buraczki kładziemy cebule pokrojoną w kosteczkę.


Na cebule kładziemy śledzia pokrojonego w kosteczkę .


Korniszon pokrojony w kosteczkę kładziemy na śledzia.


Przykrywamy pierzynką - majonezem


Dekorujemy ogórkiem korniszonem.


Kładziemy też buraczki .


W środek kładziemy ogórka .