galeria przepisów
Śledzie z pieczoną papryką Śledzie z pieczoną papryką
Śledzie z pieczoną papryką
autor: Mniam
skład:
220g filetów śledziowych a'la Matjas Lisner
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1 cebula
oliwa z oliwek
pieprz czarny
sól
sposób przygotowania:
Wymoczyć w wodzie filety śledziowe przez około 1 godz. Umyte i przekrojone papryki położyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec około 40min z termoobiegiem, aż skóra zacznie robić się podpalona. Cebulę zeszklić na patelni. Z upieczonej papryki ściągnąć skórkę. Pokroić śledzie, paprykę i dodać do cebuli. Można wykroić dowolne kształty. Wszystko zalać oliwą z oliwek i przyprawić. Odstawić na dobę. Smacznego!