galeria przepis├│w
Sa┼éatka z matiasów Sa┼éatka z matiasów
Sa┼éatka z matiasów
autor: reanja
skład:
5 ziemniaków

5 p┼éatów matiasa

1 czerwona cebula

p─Öczek szczypiorku

2 łyżki musztardy

4 łyżki majonezu

sól i pieprz do smaku

10 du┼╝ych kapeluszy marynowanych rydzów

spos├│b przygotowania:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach- studzimy

Matiasy moczymy w mleku minimum 3 godziny- osuszamy i kroimy w kostk─Ö

Cebul─Ö kroimy w drobniutk─ů kostk─Ö i przelewamy na sitku wrz─ůtkiem.

Grzyby kroimy w/g uznania w kosteczk─Ö lub paseczki.

Szczypiorek drobno siekamy

Majonez mieszamy z musztard─ů, dodajemy wszystkie sk┼éadniki i przyprawiamy do smaku sol─ů i pieprzem.

Odstawiamy w ch┼éodne miejsce na minimum 2-3 godziny do po┼é─ůczenia smaków:)