sposób przygotowania:
Zagotować 1 litr wody z octem ,zielem i liściem laurowym ostudzić pod przykryciem.Filety śledziowe wkładamy do zalewy i zostawiamy na całą noc.
Cebulę kroimy w pióra,dajemy do rondla,bulionetkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku zalewamy cebulę dusimy dodajemy ,koncentrat ,majeranek doprawiamy odrobiną pieprzu ,na koniec dodajemy pokrojoną paprykę i natkę pietruszki chwilę dusimy.Cebulę odstawiamy aż wystygnie.
Rozkładamy filety śledziowe na każdy nakładamy farsz zwijamy rolmopsy i spinamy wykałaczkami..
Rolmopsy układamy w naczyniu obkładamy pozostałym farszem .Odstawiamy na parę godzin aby smaki się przegryzły.Przed podaniem na talerz układamy plasterek ananasa układamy farsz a na środek kładziemy rolmopsa.
Rolmopsy można podać z sosem śmietankowo majonezowym.
POLECAM !!!!