galeria przepisów
Matiasy na słodko Matiasy na słodko
Matiasy na słodko
autor: sikorka
skład:
750 g Śledzi Matias
300 g cebuli
5 łyżek majonezu kwaśnego
1 puszka ananasów
100 g rodzynek

Zalewa na cebulę:
2 litry wrzątku
2 łyżki cukru
2 łyżki octu
sposób przygotowania:
Zagotować zalewę na cebulę. Do wrzątku wrzucić cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Odczekać ok. 1 min. Odcedzić. Ostudzić.
POŁĄCZYĆ:
Śledzie pokrojone wg uznania. Wcześniej przygotowaną cebulę. Ananasy pokrojone w kostkę. Rodzynki. Majonez ( Proszę uwzględnić własne gusta. Nie nadaje się jednak majonez dekoracyjny! )

Najlepiej przygotować rano i włożyć do lodówki. Sałatka gotowa :-) Polecam!