galeria przepisów
Filety śledziowe w sosie musztardowo-śmietanowym z curry Filety śledziowe w sosie musztardowo-śmietanowym z curry
Filety śledziowe w sosie musztardowo-śmietanowym z curry
autor: nelka
skład:
- 3 filety śledziowe matjasy
- 100 ml gęstej śmietany
- 100ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- cukier
- sól
- pieprz biały
sposób przygotowania:
Filety śledziowe, jeżeli są zbyt słone, wymoczyć. Następnie pokroić w nieduże kawałki (ok.3-4 cm) Zrobić sos: połączyć śmietanę, jogurt, majonez, musztardę, curry, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przyprawić cukrem, solą, pieprzem, wymieszać, dodać śledzie.