galeria przepisów
Śledziowe roladki kolorowo nadziane Śledziowe roladki kolorowo nadziane
Śledziowe roladki kolorowo nadziane
autor: mon
skład:
Matjas Lisner 4 płaty,
Cebula 1 szt.,
Marchewka gotowana 1 szt.,
Pomidory suszone 2 szt.,
Ogórek konserwowy 1 szt.,
Kapary 4 szt.,
Świeża rukola 4 szt.,
Papryczka chili 1 szt.,
Olej rzepakowy 2 łyżki,
Sól himalajska do smaku,
Pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.
sposób przygotowania:
Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki. Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z oleje i doprawiamy. Z filetów śledziowych Matjas korzenny ściągamy delikatnie skórkę, zwijamy je i układamy na talerzyku. Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary, rukli. Doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Smacznego