skład:
Składniki:
• 60 dag solonych filetów śledziowych ala matjas Lisner
• Szklanka mleka
• Pomarańcza
• Cebula
• Jabłko
• Ogórek konserwowy
• 4 łyżki gęstego majonezu dekoracyjnego
• Łyżka soku z cytryny
• Cukier
• Pieprz, sól
• Kilka ziarenek czerwonego pieprzu
• Kilka gałązek tymianku
sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Filety śledziowe zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
• Pomarańczę, jabłko, ogórek i cebulkę obierz i pokrój w kosteczkę.
• Majonez wymieszaj z sokiem z cytryny i przypraw do smaku. Połącz z pokrojonymi owocami i warzywami.
• Osuszone filety śledziowe złóż w kornet, zepnij wykałaczką i napełnij farszem.
• Przed podaniem śledzie udekoruj plasterkami pomarańczy, czerwonym pieprzem i tymiankiem.