galeria przepisów
Śledz w oleju z majerankiem Śledz   w oleju z majerankiem
Śledz w oleju z majerankiem
autor: gosia56
skład:
7 filetów śledziowych a'la Matjas Lisner
1 cebula biała
1 cebula fioletowa
150 ml oleju
3 łyżeczki majeranku
sposób przygotowania:
Filety śledziowe a'la Matjas płuczemy w zimnej wodzie zalewamy zimną wodą o odstawiamy na godzinę.Jeżeli lubimy takie bardziej wymoczone śledzie to po prostu moczymy dłużej można tez zmienić parę razy wodę.Wymoczone filety śledziowe osuszamy kroimy w ukośne paseczki.
Cebule obieramy i kroimy w pół krążki .Olej mieszamy z majerankiem.Do śledzi dodajemy pokrojoną cebulę wlewamy wymieszany olej mieszamy .Śledzie odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM !!!