galeria przepisów
Śledz z żiołami i papryką marynowaną Śledz  z żiołami  i papryką marynowaną
Śledz z żiołami i papryką marynowaną
autor: gosia56
skład:
7 filetów śledziowych solonych a'Matjes Lisner
1 cebula biała
1 cebula fioletowa
1,5 łyżeczki majeranek
1.5 łyżeczki zioła prowansalskie
150 ml olej
1 papryka marynowana
sposób przygotowania:
Filety śledziowe solone a'la Matjes.płuczemy w zimnej wodzie wkładamy do miski i zalewamy zimną wodą i moczymy 1 godzinę jak wolimy bardziej wymoczone to po prostu moczymy dłużej.
Wymoczone filety śledziowe odsączamy kroimy w ukośne paseczki,cebule kroimy w półkrążki, a paprykę czerwoną w kostkę dodajemy do śledzi.Olej wymieszać z majerankiem i ziołami.i wlewamy mieszamy całość.Odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!!