galeria przepisów
Śledzie w fit w sosie musztardowo koperowym Śledzie w fit w sosie musztardowo koperowym
Śledzie w fit w sosie musztardowo koperowym
autor: Asiuleczek
skład:
opakowanie śledzi Lisner, szklanka mleka
na sos: 3 łyżki musztardy, 3 łyżki jogurtu naturalnego, pęczek koperku, duża cebula, pieprz do smaku
sposób przygotowania:
Śledzie odsączyć, zalać w miseczce mlekiem, zostawić zamoczone w mleku, w chłodnym miejscu (lodówce) na co najmniej 8 godzin. Po wyciagnięciu z lodówki odlać mleko. Przygotować sos: pokroic w kostkę cebulkę, nastepnie ja sparzyć gorącą wodą, odstawić do ostygnięcia. Połączyć wszystkie skladniki sosu (cebulkę, drobno pokrojony koperek, musztadrę, jogurt i pieprz do smaku), wymieszać ze śledziami i gotowe, SMACZNEGO!