galeria przepisów
Filety śledziowe a'la Matjas w sosie musztardowo-śmietanowym Filety śledziowe a'la Matjas w sosie musztardowo-śmietanowym
Filety śledziowe a'la Matjas w sosie musztardowo-śmietanowym
autor: kris76
skład:
4 filety śledziowe matjasy(ok 250g) wymoczone w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Sos;
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżeczki średnio ostrej musztardy
2 łyżeczki łagodnej musztardy ziarnistej
mała szczypta tymianku
świeża natka pietruszki i koperku.
sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać,pozostawić tylko pietruszkę i koperek na koniec do udekorowania.
Filety połączyć z sosem,przykryć szczelnie i wstawić do lodówki.
Śledzie są najlepsze po 2 dniach zwłaszcza koperek i pietruszka dodają ten wspaniały i naturalny smak i zapach.SMACZNEGO!!!