galeria przepisów
śledzie z żurawiną (delikatne z nutką słodyczy) śledzie z żurawiną (delikatne z nutką słodyczy)
śledzie z żurawiną (delikatne z nutką słodyczy)
autor: Małgorzata
skład:
- 4 filety matiasów Lisner z zalewy solnej (wymoczone)
- 3 cebule
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 0,5 łyżeczki mielonych goździków (lub 3-4 całe)
- 0,5 łyżeczki startego świeżego imbiru
- 2 ziarna ziela angielskiego
- pieprz w ziarnach
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- olej
sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na oleju z przyprawami i żurawiną. Przestudzić. Filety pokroić w paski i wymieszać z ostudzoną cebulą.
Marynować w lodówce przez 8-12h.