galeria przepisów
Śledż podany na krakersie Śledż  podany na  krakersie
Śledż podany na krakersie
autor: gosia56
skład:
4 filety śledziowe solone a'la Matjas Lisner
2 ugotowane jajka
1 korniszon
1/2 cebula biała
1/2 cebula czerwona
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
pieprz świeżo mielony
sposób przygotowania:
Filety śledziowe solone wkładamy do zimnej wody i moczymy to zależy jakie chcemy czy bardziej wymoczone .Filety śledziowe osączmy kroimy w kostkę ,do tego dodajemy pokrojone w kostkę jajka,korniszon i cebule.Dodajemy musztardę wymieszaną z olejem. .Śledzie odstawiamy aby smaki się przegryzły. Sałatkę przed podaniem układamy na krakersach oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną pietruszki

POLECAM!!!