galeria przepisów
Sałatka kanapkowa ze śledziem a'la matjas Sałatka kanapkowa ze śledziem a'la matjas
Sałatka kanapkowa ze śledziem a'la matjas
autor: e-jola1
skład:
100g filetów śledziowych a'la matjas w oleju
2 ogórki konserwowe (100g)
2 jajka ugotowane na twardo (100g)
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
pieprz czarny mielony
koperek do dekoracji
bagietka
sposób przygotowania:
Filety opłukać pod zimną wodą, lekko osuszyć. Śledzie i ogórki pokroić w małą kostkę. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki, pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Połączyć składniki, dodać musztardę, doprawić wg uznania pieprzem. Bagietkę pokroić na ukośne kromki o grubości ok. 1,5 cm. Na każdą kromkę nałożyć porcję sałatki, udekorować koperkiem. Smacznego!