galeria przepisów
Tatar śledziowy Tatar śledziowy
Tatar śledziowy
autor: Bea
skład:
matjas filety śledziowe Lisner 250g w oleju (3 płaty śledziowe)
2 ogórki kiszone obrane ze skórki
łyżka kaparów lub 2 ogórki konserwowe obrane ze skórki
4-5 marynowanych podgrzybków
3 jajka na twardo
1 cebula
pęczek koperku
2 łyżki keczupu (lub przecieru pomidorowego)
2 łyżki miodu lipowego
pół łyżeczki imbiru mielonego lub świeżo startego imbiru
pieprz świeżo mielony
można dodać paprykę czerwoną grillowaną obraną ze skórki
sposób przygotowania:
Wszystkie składniki drobno kroimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Naszą przystawkę podajemy najlepiej z pieczywem razowym.

Bardzo ciekawa i smaczna wariacja smaków- dobrze skomponowana, idealna zwłaszcza dla miłośników śledzia, do których osobiście należę:))